home madisz nyelvvalasztas
english romana magyar
Parteneri
szloven.pngegyetem.pngConsiliul Judetean Muresmvh.pngmw_logo.pngmafiluni.png
Stiri
Tabãra de Creație pentru Tineri Artiști Plastici – ed.16.
szovata.jpg 2009.web.JPG padonw.JPG Sovata - 23-30 iulie 2010.

Așteptãm înscrierile elevilor de la licee de artã

Asigurãm participanților cazare, masã și transport de la Tg-Mureș la Sovata și retur

Înscrierile se fac la sediul organizației:
Tîrgu-Mureș, Str. Gh. Doja, nr.9/81

Relații la telefon:
0265-267.547 sau 0365-402.976

e-mail: madisz@rdslink.ro
Festivalul Filmelor de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts
Plakat.jpg
U.D.T.M. Mureș organizeazã în perioada de 4-6 mai 2007 în colaborare cu societatea Nanosphére Productions SARL (Paris, Franța) și Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca cea de-a 9-a ediție a Festivalului Filmelor de Foarte Scurt Metraj (Festival des Très Courts).

Aproximativ cincizeci de filme sosite din toate țãrile vor fi proiectate simultan în 8-10 orașe din România, precum și în 70 de orașe din toatã lumea.

La Tîrgu Mureș proiecțiile vor avea loc în Sala Studio a Universitãții de Artã Teatralã.

Acest festival oferã o ocazie unicã pentru a pune în valoare creațiile audiovizuale autohtone.

În afara proiecției filmelor din selecția oficialã, festival propune și un program intitulat «Around the Très Courts». Acest program se va desfãșura înaintea sau dupã proiecția selecției oficiale, în aceeași zi sau în ziua premergãtoare.

Dacã sunteți un realizator de film recunoscut, sau faceți parte dintr-o școalã de artã cinematograficã, un canal de televiziune, o gașcã de prieteni, o asociație sau o firmã producãtoare de filme – veniți sã vã prezentați creațiile!

Creațiile trebuie sã respecte urmãtoarele condiții:
- durata maximã a filmului: 3 minute (inclusiv genericul);
- fiecare autor este responsabil de conținutul filmului prezentat;
- fiecare autor asigurã obținerea drepturilor de difuzare a filmului pe care îl prezintã și garanteazã cã acesta nu este o copie sau un plagiat al unei opere existente;
- toate genurile sunt permise: ficțiune, documentar, animație, filme experimentale, diaporame, filme de vacanțã;
- nu existã constrângeri în privința limbii filmului (filmul poate sã fie și mut);
- toate temele sunt permise în afara celor care conțin mesaje rasiste și xenofobe, propagandã religioasã sau în afara filmelor cu caractere explicit jignitor pentru anumite categorii de persoane.

Filmele selecționate vor fi prezentate publicului înainte sau dupã selecția oficialã a festivalului.

De asemenea, filmele vor fi propuse pentru a participa la selecția oficialã a Festivalului internațional al Filmelor de foarte scurt metraj din anul 2008.

Pentru a ne trimite creațiile dv. și pentru a participa la selecție, vã rugãm sã ne contactați cât mai repede posibil prin e-mail: festival@rdslink.ro
Tel.: (0265) 267.547 sau 268.573
sau personal la adresa
U.D.T.M. Mureș
Str. Gh. Doja Nr.9/81
Tîrgu Mureș

Data limitã a trimiterii filmelor: 31 martie 2007

Formatul filmelor: DVD Video sau Mini DV.

Numãrul creațiilor trimise de cãtre fiecare concurent este nelimitat.
PRODUCATORUL SI REGIZORUL DURST GYORGY A PRIMIT DISTINCTIA - PRO URBE
hirek_1.jpg Prima ediție a festivalului de film din Tg-Mureș a fost mai mult o retrospectivã a filmelor maghiare produse în a doua jumãtate a secolului trecut. La acel eveniment au fost invitați reprezentanții Festivalului Mediawave din Gyõr (Ungaria). Ei s-au interesat de festivalurile de film existente în România. Neavând date concrete la vremea respectivã, nu am putut sã le oferim un rãspuns imediat. Am început cãutãrile și dupã multe intervenții și telefoane ne-am dat seama cã nu existã în țarã festival de film unde pot participa și filmele de scurt-metraj. Organizatorii de la Mediawave ne-au invitat la festivalul lor, care la momentul respectiv era deja un eveniment cultural cu participare internaționalã. Ei ne-au fãcut o propunere: dacã cele vãzute ne trezesc interesul, ne vor ajuta în organizarea unui festival asemãnãtor. La 600 de kilometri de Târgu-Mureș, la Gyõr am fãcut cunoștințã cu Vivi Drãgan Vasile, cu Sorin Ilieșiu, cu Alexandru Solomon, cu Radu Igazság, cu Bãlãnescu... și cu foarte mulți studenți din București și Cluj. Hotãrârea era luatã. Știam deja în ce direcție sã ne îndreptãm.

Cu acel impuls a pornit în 1994 Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE din Târgu-Mureș. Acum, dupã treisprezece ani, la adresa organizatorilor sosesc anual mai multe sute de filme de pe toate cele cinci continente ale lumii și din multe zeci de țãri. Orașul de pe malul Mureșului a devenit capitala filmului de scurt-metraj din regiune și chiar din România. La baza acestui succes stã și ajutorul oferit de Fundația Mediawave din Gyõr, a cãrui președinte este dl. Durst György, producãtor de filme, laureat de douã ori al Festivalului din Cannes.

Mulțumiri Consiliului Local pentru decizia luatã, Dl. Durst meritând cu prisosințã distincția PRO Urbe, fiind ambasadorul festivalului și implicit al municipiului nostru.
Parteneri media
CineFanNou_White.pngVHuj.pngnepujsag.pngCuvantulLiber-UJ.pngzile-si-nopti.pngSIGLAZIDEZI.pngSIGLAZIARULDEMURES.pngetv-logo.pngradio-romania-cultural.pngmvh-radio-web.pngkvar.pnggaga.pngprod-hub.png
Suport financiar
kulturii.pnganst.pngdri.pngcncuj.pngcommunitas-2006.pngNKAszulofold.pngMMKeurotrans.pngpontuj.pngERSTE_RO_deViata_4C.pnglasprom.pngconimur-web.pngpromenada-mall.pngmures-mall.pngla-liga.pngtoyota-mures.pngfiltett.pngPRO tvosli.png
Production HUB 6.0 Quest Europe