home madisz nyelvvalasztas
english romana magyar
Parteneri
szloven.pngegyetem.pngConsiliul Judetean Muresmvh.pngmw_logo.pngmafiluni.png
Despre noi

Uniunea Democraticã a Tineretului Maghiar din județul Mureș este una dintre primele organizații neguvernamentale de tineret înființate chiar dupã evenimentele din decembrie 1989 și are o activitate intensã implicând tineri și din alte județe ale țãrii. Anual organizeazã Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE, Tabãra de Creație pentru Tinerii Artiști Plastici, campionate de minifotbal, tenis de masã, ca și alte programe de agrement pentru tinerii județului și are un Birou de Informare și Consultanțã pentru Tineret.

Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE, care a ajuns la a 14-a ediție, oferã posibilitatea amatorilor artei cinematografice din Tg-Mureș sã vizioneze în medie 60-70 filme pe an și aproximativ același numãr de regizori, operatori și producãtori de filme se conving de fiecare datã cã munca lor este urmãritã cu atenție și apreciere. Pentru cinci zile reușim sã transformãm Târgu-Mureșul în capitala filmului de scurt-metraj.

Biroul de Informare și Consultanțã pentru Tineret înlesnește posibilitãțile de acces a tinerilor din județul Mureș (neținând seamã de etnie și religie, conform Cartei Europene de Informare a Tineretului) la informații utile privind sfere socio-culturale, și alte informații necesare, cum ar fi informații cu privire la admiterea în învãțãmântul superior (structura facultãților, profiluri și specializãri, organizarea și desfãșurarea concursului de admitere, manuale valabile și tematici de concurs).

Tabãra Internaționalã de Creație pentru Tinerii Artiști Plastici de la Sovata este organizatã în fiecare varã începând cu anul 1995. Scopul acestei manifestãri este de a asigura posibilitate de creație pentru elevi sub îndrumarea unor artiști consacrați din Transilvania.

Pentru tinerii pasionați de beletristicã funcționeazã un cerc literar, iar în colaborare cu U.D.T.M. Sovata și Reghin organizãm dezbateri pe teme istorice și audiții muzicale.

Campionatul de minifotbal are loc în fiecare primãvarã. Acest eveniment oferã posibilitate amatorilor de fotbal din Tg.-Mureș și din județ de a concura, într-un cadru organizat, campionatul bucurându-se de un viu interes. Din 2002 am lãrgit sfera activitãților sportive cu organizarea campionatului de tenis de masã.

Alternativ au loc întâlnirile Cluburilor Sci-fi TESZERAKT și "The X Files World Club", în cadrul cãrora au loc proiecții de filme și dezbateri, popularizând literatura științifico-fantasticã.

U.D.T.M. oferã și alte programe de agrement (organizarea de concerte de muzicã ușoarã, jaz și folclor, spectacole de teatru) pentru tinerii județului și considerã important sprijinirea inițiativelor venite din partea tinerilor sau a unor grupuri de tineri prin acordarea de ajutor la punerea în aplicare a acestora.

Parteneri media
CineFanNou_White.pngVHuj.pngnepujsag.pngCuvantulLiber-UJ.pngzile-si-nopti.pngSIGLAZIDEZI.pngSIGLAZIARULDEMURES.pngetv-logo.pngradio-romania-cultural.pngmvh-radio-web.pngkvar.pnggaga.pngprod-hub.png
Suport financiar
kulturii.pnganst.pngdri.pngcncuj.pngcommunitas-2006.pngNKAszulofold.pngMMKeurotrans.pngpontuj.pngERSTE_RO_deViata_4C.pnglasprom.pngconimur-web.pngpromenada-mall.pngmures-mall.pngla-liga.pngtoyota-mures.pngfiltett.pngPRO tvosli.png
Production HUB 6.0 Quest Europe