home madisz nyelvvalasztas
english romana magyar
Partnerek
szloven.pngegyetem.pngConsiliul Judetean Muresmvh.pngmw_logo.pngmafiluni.png
Magunkról

A Maros megyei MADISZ egyike a legrégibb és legszélesebb tevékenységi körrel rendelkezõ romániai ifjúsági szervezeteknek. A havi rendszerességû tevékenységek (XXI. Zóna közéleti vitafórum, irodalmi kör, Teszerakt Sci-fi Klub) mellett közismert rendezvényei az évente megrendezésre kerülõ ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, a szovátai Nemzetközi Ifjúsági Képzõmûvészeti Alkotótábor, vezetõképzõ tanfolyamok, a "MADISZ-Kupa" kispályás labdarúgó-bajnokság, valamint asztalitenisz-versenyek.

Az ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál az utóbbi években nemcsak a szûkebb régiónkban, hanem egész Európában, valamint a világ más tájain élõ filmalkotók számára is bemutatkozási alkalommá vált. A filmmûvészet kedvelõi az elmúlt 13 év alatt évente átlagosan 60-70 filmet láthattak Marosvásárhelyen, és kb. ugyanennyi rendezõ, operatõr, producer számára bizonyosodott be újra meg újra, hogy munkáját figyelemmel kísérik és méltányolják.

Folyamatosan mûködik az ifjúsági információs és tanácsadó iroda, amelynek szolgáltatásait minden fiatal igénybeveheti, nemzetiségre való tekintet nélkül. Célunk az európai ifjúságpolitikai törekvések - mint a szubszidiaritás és a participáció - szellemében a megye ifjúságának megteremteni azt a lehetõséget, hogy bármilyen információhoz a lehetõ legrövidebb idõn belül hozzáférjen.

Szervezetünk 1995 óta rendezi meg minden nyáron a szovátai Nemzetközi Ifjúsági Képzõmûvészeti Alkotótábort. A tábor célja lehetõséget biztosítani az ifjú képzõmûvészek számára, hogy megfelelõ szakmai tapasztalattal rendelkezõ, rangos erdélyi képzõmûvészek irányítása alatt bõvítsék tudásukat.

A tudományos fantasztikus irodalmat népszerûsítõ TESZERAKT Sci-fi Klub és "The X Files World Club" filmvetítéssel egybekötött elõadásaira váltakozva kerül sor.

A fiatalok mûvészeti és kulturális ismereteit hivatott gyarapítani az irodalmi kör, valamint a történelmi vetélkedõk és zeneaudícíók, amelyeket a szászrégeni és a szovátai MADISZ közös szervezésében tartunk.

1991-tõl minden év tavaszán megrendezzük a MADISZ-kupa kispályás labdarúgó-bajnokságot, alkalmat adva a marosvásárhelyi és vidéki amatõr labdarúgócsapatoknak, hogy szervezett kereteken belül mérjék össze tudásukat, 2002-tõl pedig rendszeresen asztalitenisz-versenyeket is szervezünk.

Szervezetünk lehetõséget biztosít a fiatalok számára, hogy elképzeléseiket szervezeti keretek között megvalósítsák, ugyanakkor könnyûzenei koncertek, színházi elõadások, szakmai találkozók, kiállítások, kirándulások, táncházak szervezésével alternatívát nyújt a város diáksága számára, hogy az iskolai év folyamán is kikapcsolódhasson.

Média partnerek
CineFanNou_White.pngVHuj.pngnepujsag.pngCuvantulLiber-UJ.pngzile-si-nopti.pngSIGLAZIDEZI.pngSIGLAZIARULDEMURES.pngetv-logo.pngradio-romania-cultural.pngmvh-radio-web.pngkvar.pnggaga.pngprod-hub.png
Támogatók
kulturii.pnganst.pngdri.pngcncuj.pngcommunitas-2006.pngNKAszulofold.pngMMKeurotrans.pngpontuj.pngERSTE_RO_deViata_4C.pnglasprom.pngconimur-web.pngpromenada-mall.pngmures-mall.pngla-liga.pngtoyota-mures.pngfiltett.pngPRO tvosli.png
Production HUB 6.0 Quest Europe